Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Aktuality
VÍNO ROKA: HACAJ sekt - BRUT, HACAJ

VÍNO ROKA: HACAJ sekt - BRUT, HACAJ

VÍNO ROKA 2012: 2. miesto, šumivé vína: HACAJ sekt - BRUT.

HACAJ SEKT - BRUT,
MÉTHODE CLASSIQUE,
Akostné šumivé víno,
Alkohol: 12,0 %,
Dátum plnenia: 5/2011.

Šumivé víno vyrobené klasickou metódou druhotného kvasenia priamo vo fľašiach, pričom zákazník konzumuje sekt z tej istej fľaše, v ktorej prebehol kvasný proces. To znamená, že musíme z každej fľaše dostať von kvasinky tak, aby víno aj s bublinami zostalo vo fľaši. Robíme to nezvyčajne prácnou metódou striasania v striasacích stojanoch s následným odstrelením sedimentovaných kalov tzv. degoržáciou.

Ďalšou zvláštnosťou tejto metódy je, že základné „cuvée“ bolo pripravené šetrným lisovaním celých strapcov hrozna odrôd Rizling rýnsky, Rizling vlašský  a Veltlínske zelené dopestovaných výhradne v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Všetky operácie tejto náročnej technológie boli robené ručne a celý proces trvá minimálne 1 rok.

Vďaka vyzrievaniu vo fľašiach spolu s kvasinkami po dobu minimálne 9 mesiacov má typický kvasinkovo-biskvitový buket s ovocnou sviežosťou a medovou dochuťou. Cuvée troch odrôd z rôznych  ročníkov poskytuje komplexnejší chuťový zážitok. Tento sekt je vhodné podávať ako aperitív a hodí sa tiež k syrom, popr. k ľahším jedlám z hydiny a rýb.

Podávame ho vychladené na 6 - 8 °C.
Zrecí potenciál: 5 rokov pri teplote do 12°C.

Úspech tohto sektu v súťaži VÍNO ROKA 2012 nadväzuje na predchádzajúce ročníky a potvrdzuje svoju stabilnú vysokú kvalitu za rozumnú cenu.

Zdroj: HACAJ, www.hacaj.sk

Publikované: 13.06.2012

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
  September 2018  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

Bedeker vinárskych akcií

Anketa

Ako často pijete víno?

každý deň

párkrát za týždeň

raz za týždeň

iba príležitostne

Ďalšie ankety