Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Aktuality
Svieže ľahké jedlá a šumivé víno

Svieže ľahké jedlá a šumivé víno

Martin Korbelič, šéfkuchár reštaurácie Camouflage restaurant, exkluzívne pripravil 6 letných receptov.

„Počas teplejších dní ľudia inklinujú viac k ľahším jedlám. Viac sa konzumujú pokrmy z bieleho mäsa, rýb a morských plodov, prevažujú šaláty a lahodné jemné dezerty,“ povedal Martin Korbelič z reštaurácie Camouflage restaurant. „Na obed alebo ľahkú večeru ideálne osvieži a zasýti zeleninový šalát s orechmi, syrom, ovocím zaliaty dresingom. V každom mesiaci dozrievajú iné plody prírody, takže fantázií sa medze nekladú,“ dodáva Martin Korbelič. 

„Pokiaľ sa snažíte dokonalosť pokrmu umocniť aj vhodne zvoleným nápojom, noblesným a zároveň veľmi sviežim môže byť napríklad šumivé víno. Každý si môže zvoliť podľa chuti, či preferuje kombináciu so suchým šumivým vínom alebo naopak sekt s vyšším obsahom cukru,“ inšpiruje Martin Korbelič.

Zvolenie vhodnej kombinácie alkoholických nápojov, najmä vína k rôznym druhom jedál si vyžaduje istú skúsenosť a odbornosť. Univerzálnosť šumivého vina toto hostiteľom v podstatnej miere uľahčuje, keďže sektom nepodrazíte žiadne spojenie s jedlom. Sekt dokáže dokonale zvýrazniť pokrm a vyzdvihnúť ho, čo sa pri voľbe iných alkoholických nápojoch nemusí nepodariť.  

Ponúkame vám na inšpiráciu jednoduché recepty sviežich letných jedál v kombinácii s lahodným šumivým vínom, ktoré sú ideálnym osviežením v akúkoľvek dennú hodinu. Tieto recepty boli zostavené a pripravené šéfkuchárom reštaurácie Camouflage restaurant Martinom Korbeličom.

Predjedlá: údená roláda z lososa plnená syrom lučina/mascarpone, plnená píniovými orieškami/pistáciami s toastovým chlebom

Pre 4 osoby potrebujeme:

Údený losos                                       240 g
Syr lučina/mascarpone                    200 g
Čerstvé píniové oriešky/pistácie    40 g
Červená cibuľa                                  50 g
Soľ, korenie
Trochu citrónovej šťavy                      z cca ½ citróna
Cesnak                    podľa chuti
Mix listových šalátov (rukola, friseé)  40 g
Tmavý chlieb                                        1
Olivový olej
Odporúčame podávať s Hubert Grand Rosé Medium Dry

Postup: Na kuchynskú fóliu rozložíme údeného lososa a potrieme zmesou z mascarpone/lučiny, orieškov, červenej na drobno nakrájanej cibuľky, soli, korenia, citrónovej šťavy. Zrolujeme a vytvoríme valec. Roládu necháme chvíľu v pokoji. Medzitým si môžeme pripraviť hrianky – na suchej panvici alebo na olivovom oleji. Hrianky potrieme cesnakom. Na záver môžeme ozdobiť jedlo na tanieri šalátom ochuteným soľou, korením, olivovým olejom. Losos a slaný mäkký syr v kombinácii so sviežim Hubert Grand Rosé zláka každého.

Tramezzini s tuniakom

Pre 4 osoby potrebujeme:

Biely chlieb bez kôrky    nakrájaný na plátky    1 balenie
Tuniak v konzerve                                160 g
Jarná cibuľka                                        40 g
Majonéza alebo smotana                  80 g
Varené vajíčko                                      2
Citrónová šťava                                    z 1 ks
Červená paprika                                  40 g
Biely (grécky) jogurt                            ½ l
Mäta                                                      20 lístkov
Soľ, korenie
Na ozdobu šalátik z červenej repy/žeruchy
Odporúčame podávať s Hubert Grand Blanc medium dry

Postup: Nátierka z tuniaka – vidličkou roztlačíme tuniaka, pridáme majonézu/smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľku, vajíčka nakrájané na kocky, červenú papriku, soľ, korenie, citrónovú šťavu. Rozotrieme na chlieb. Dresing – do jogurtu pridáme mätové lístky, citrónovú šťavu, soľ, korenie. Necháme odstáť v chladničke 24 hodín. Na záver nátierku natrieme na chlieb, môžeme ozdobiť šalátovými listami a dresingom. K predjedlu  servírujeme šumivé víno s ovocno-mandľovou chuťou Hubert Grand Blanc.

Šaláty: miešané listy záhradných šalátov s ľahko opečeným lososom, syrom roquefort/niva, hruškami, malinami a redukciou z portského vína

Pre 4 osoby potrebujeme:

Miešané listy    (ľadový šalát, rukola, polníček, friseé)    200 g
Maliny                              80g
Hrušky                            150 g
Losos                             200 g
Syr roquefort    (niva)                    160 g
Portské víno (červené)                  2,5 dcl
Malinový ocot                                  0,4 dcl
Soľ (hrubá soľ – dlhšie vydrží šalát chrumkavý)
Korenie
Odporúčame podávať s Hubert L´Original Rosé Brut

Postup: Listy natrháme na menšie kúsky, nakrájame hrušky (so šupkou alebo bez, podľa chuti), roquefort/niva na kocky. Lososa opečieme z oboch strán, stredne prepečený. Víno necháme zredukovať na polovičný objem – privedieme do varu a necháme cca ½ objemu odpariť, aby vznikla omáčková konzistencia. Spolu všetko premiešame, okoreníme, osolíme hrubou soľou. Pokvapkáme malinovým octom. Šalát podávame so šumivým vínom Hubert L´Original Rosé brut, ktoré vďaka svojej hojnej perlivosti a jemnej škoricovej vôňu vytvorí jedinečnú harmóniu.

Špenátový šalát s kuracími špízmi, papájou, smaženým tofu, sójovými klíčkami a ostrým togarashi dresingom
 

Pre 4 osoby potrebujeme:

Čerstvý špenát            200 g
Tofu v mede (kúpiť alebo nechať marinovať v mede s troškou soli a korenia)        160 g
Kuracie prsia (špízy)   200 g
Sójové klíčky                120 g
Jarná cibuľka               60 g
Papája                          120 g
Olivový olej                   0,5 dcl
Odporúčame podávať s Hubert L´Original Brut

Postup: Nakrájame kuracie prsia na pásiky a napichneme na špajdľu – opečieme na olivovom oleji. Očistíme špenátové listy (baby špenátové lístky), zmiešame so sójovými klíčkami, pridáme nakrájané tofu a papáju – premiešame s togarashi dresingom. Dodekorujeme kuracími špízmi – položíme navrch. Servírujeme s osviežujúcim Hubert L´Original brut, ktorý je súčasťou aj dresingu.

Togarashi dresing

Pre 4 osoby potrebujeme:

Miso pasta            100 g
Ryžový ocot           125 g
Žĺtok                       0,5 dcl
Arašidový olej               0,5 l
Togarshi korenie        1 lyžička
Hubert L´Original brut        0,1 l
Soľ
Korenie
Odporúčame podávať s Hubert L´Original Brut

Postup: Postupne zmiešavame suroviny ako pri príprave domácej majonézy: do žĺtka pridáme za stáleho miešania arašidový olej, keď zmes trochu zhustne, pridáme ryžový ocot, miso pastu. Po zhustnutí pridáme togarshi korenie, soľ a korenie.

Dezerty: Pana cotta s lesným ovocím

Pre 4 osoby potrebujeme:
Šľahačková smotana     1 l
Plátky želatíny                   6
Cukor                                150 g
Kvety levandule (je to len na ochutenie) 10 g
Letné ovocie na ozdobu                 80 g
Zmes zmrazených čučoriedok      400 g
Kryštálový cukor            100 g (podľa chuti)
Odporúčame podávať s Hubert de Luxe

Postup: Šľahačku privedieme do varu spolu s levanduľou a namočenou želatínou – chvíľu povaríme, aby pustili esenciu, a odstavíme. Levanduľu necháme vylúhovať. Precedíme a namočíme želatínu do studenej vody. Keď želatína zmäkne, tak ju pridáme do šľahačky, privedieme do varu a precedíme. Nalejeme do foriem (téglik, pohár – podľa chuti). Ozdobíme letným ovocím a tento lahodný dezert ideálne doladí aromatický, sladký Hubert de Luxe.

Omáčka
Postup: Mrazenú čučoriedkovú zmes (zmes letného ovocia) dáme do hrnca, posypeme kryštálovým cukrom, povaríme a s trochou KBŠ zaflabujeme. Rozmixujeme a prepasírujeme.

Horúca čokoládová tortička

Pre 4 osoby potrebujeme:

Čokoláda na varenie     250 g
Kryštálový cukor             125 g
Maslo                               250 g
Vajcia    celé                   5 ks
Žĺtok                                 5 ks
Hladká múka                 70 g
Pekanové orechy          50g (nasekať) + 50g na ozdobu
Odporúčame podávať s Hubert L´Original Rouge

Postup: Roztopíme maslo a čokoládu. Vyšľaháme vajíčka – žĺtka a cukor do peny, do peny vlejeme rozpustenú čokoládu. Pridáme nasekané orechy a primiešame múku. Formičky  vymastíme maslom a polohrubou múkou (dobre vymastiť), nalejeme do nich hmotu a necháme stuhnúť v chladničke (min. 1 hod.). Navrch dáme pekanové orechy. Dáme piecť na 220 stupňov na 10 minút.

Pre 4 osoby potrebujeme:
Kokosové mlieko            0,5 l
Šľahačková smotana     2 dcl
Maslo                    30 g – minimum
Celá vanilka                     1 ks
Nastrúhaná citrónová kôra   1 ks
Citrónová šťava                      2 cl – 1 citrón
Pomarančová šťava              2 ks stredne veľké, využijeme šťavu aj dužinu
Kryštálový cukor                     120 g
Citrónová tráva                       1 steblo

Postup: Zmiešame kokosové mlieko a šľahačku, na konci roztlačíme hrubšiu časť citrónovej trávy (zdroj arómy) s cukrom, citrónovou kôrou a šťavou z citróna a pomaranča a necháme povariť a zredukujem na polovičný objem (konzistencia omáčky). Z vanilky vyberieme jadierka a hodíme do zmesi. Na spodok dáme omáčku, dookola ozdobíme dužinou z pomaranča a do stredu položíme upečenú čokoládovú tortičku. Somelieri odporúčajú čokoládu podávať s červeným Hubert L´Original Rouge, ktorého višňová chuť dotvorí dokonalú symbiózu s dezertom.

Fotografie boli realizované v priestoroch reštaurácie Camouflage.

Spoločnosť Hubert J.E. patrí medzi najvýznamnejších stredoeurópskych výrobcov kvalitných sektov, sýtených a tichých vín pre rôzne príležitosti. Spoločnosť ponúka široké portfólio produktov vysokej kvality a skvelej chuti, ktoré neustále inovuje a prispôsobuje požiadavkám doby a trhu. Hubert J.E. vyrába tradične známe a obľúbené značky ako Hubert Club, Hubert de Luxe, Hubert Grand, Hubert L´Original, Johann E. Hubert a City Sec a víno Svätopluk. Pod značkou dcérskej spoločnosti Vitis Pezinok zabezpečuje distribúciu produktov Karpatské Brandy Špeciál, Karpatské Brandy, Chateau Pezinok, Kláštorné a ďalšie. Spoločnosť okrem toho distribučne zastrešuje značky alkoholických nápojov Cinzano, Bohemia Sekt, Víno Mikulov, Habánske sklepy, Wodka Gorbatschow, Campari, Henkell Trocken, Söhnlein Brillant a Deinhard. Celkový odbyt spoločnosti za rok 2009 bol takmer 15,3 milióna jednotkových fliaš, čo predstavuje nárast o viac ako 67 % oproti roku 2008.

Pre ďalšie informácie kontaktujte:
Simona Mištíková                                            Miloslav Popovič, HUBERT J.E. Sereď
SEESAME Communication Experts            Marketing manager
Tel.: 02/4342 2978                                          Tel.: 031/788 1021
Fax: 02/4333 0003                                          Fax: 031/789 2828
e-mail:mistikova@seesame.com               e-mail: popovic@hubertsekt.sk

Publikované: 29.06.2010
 

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
  September 2018  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

Bedeker vinárskych akcií

Anketa

Ako často pijete víno?

každý deň

párkrát za týždeň

raz za týždeň

iba príležitostne

Ďalšie ankety