Rozšírenie kolekcie sekt 1933
Pri príležitosti osláv 80. výročia založenia značky Château Topoľčianky, sme rozšíli radu našich Sektov 1933. Sú to šumivé víno vyrobené tradičnou metódou sekundárnej fermentácie vo fľaši, vytvorené na počesť značky Château Topoľčianky, ktorej vznik sa datuje od roku 1933.
PRESTIGE CUVÉE BRUT
Osobitý charakter odrôd spojených v pomere 80 % chardonnay a 20 % Rulandské modré v prevedení blanc de noirs sa spája počas zrenia po dobu 9 mesiacov. Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál. Citrusovo-minerálny buket doplňuje svieža ovocná chuť s jemnou iskrou a výraznou perzistenciou.
ELEGANT CUVÉE DRY
Osobitý charakter odrôd spojených v pomere 80 % chardonnay a 20 % Rulandské modré v prevedení blanc de noirs sa spája počas zrenia po dobu 9 mesiacov. Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha Jemných perál. Medovo - citrusový buket doplňuje nasladlá ovocná chuť s maslovo-biskvitovým záverom.
GRAND ROSÉ DRY
Osobitý charakter odrody rulandské modré je podporený zrením po dobu 9 mesiacov. Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál. Jahodovo - černicový buket doplňuje svieža ovocná chuť s krémovým záverom.
BLANC DE NOIRS PINOT NOIR BRUT
Osobitý charakter odrody rulandské modré v prevedení blanc de noirs je podporený zrením po dobu 9 mesiacov a prídavkom lupienkov 23 karátového zlata. Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál. Herbálny buket doplňuje svieža ovocná chuť s jemnou iskrou a výraznou perzistenciou.
BLANC DE BLANCS RHINERIESLING EXTRA DRY
Osobitý charakter odrody rizling rýnsky v prevedení blanc de blancs je podporený zrením po dobu 9 mesiacov. Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál. Krémový buket doplňuje svieža ovocná chuť s dotykom hrozna a maslového biskvitu.
Všetky sekty odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám a rôznym syrom, či šunkám. 8-10°C.
Zdroj: Château Topoľčianky, www.vinotop.sk
Publikované: 20.12.2012