Nové vína v ponuke KARPATSKEJ PERLY
28.11.2017
Predstavujeme vám prvé víno ročníka 2017, mladý Irsai Oliver z vinice Krče v Šenkviciach. Vychutnajte si jeho kvetinovú vôňu, jemne korenistú nasládlu chuť a príjemnú sviežosť. Podávajte vychladené na 11-12 °C k sladkovodným rybám alebo k jednoduchým úpravám hydiny.
Chardonnay 2016 pochádza z modranského vinohradníckeho honu Noviny. Mušt kvasil bez riadenia teploty v starších barikových sudoch, kde cielene prebehla jablčno-mliečna fermentácia. Svoju finálnu podobu získalo víno zrením v nových francúzskych barikových sudoch. Odporúčame podávať pri teplote 16°C k rizotu s maslovou tekvicou.
Ročník 2013 sa nám odvďačil nádherným vínom zo Suchého vrchu. Pinot Noir 2013 z vinice Suchý vrch ovplýva jemnou tehlovočervenou farbou, typickou pre túto odrodu. Je to víno s elegantnou vôňou, krásnou štruktúrou a jemnými tanínmi. Dozrievalo 8 mesiacov v dubových barikových sudoch a má potenciál vyzrievať ďalej vo fľaši.
Zdroj: KARPATSKÁ PERLA, www.karpatskaperla.sk