Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Blog
Osviežujúca kombinácia vína a ľadu

Osviežujúca kombinácia vína a ľadu

20.07.2020

K vínu, k nápoju ktorý zaraďujeme medzi tie tradičné, patrí množstvo rôznych pravidiel. Spoločne tvoria tzv. vínnu etiketu. Poznáte to určite aj Vy: držte pohár za stopku, biele víno nikdy nepite teplé, víno sa nedolieva, víno nalievajte max. do jednej tretiny objemu pohára, červené víno kombinujte s červeným mäsom...

Zároveň však aj víno podlieha rôznym aktuálnym trendom, ktorými sa zväčša snaží priblížiť mladej generácii. Ešte pred pár rokmi bolo nemysliteľné, aby sa víno riedilo vodou (i keď to starí Rimania robili bežne). A hľa! Svetoznámy Moët & Chandon, ktorý je taký obľúbený, že každé dve sekundy sa na svete otvorí jedna ich fľaša, prišiel v roku 2016 s novinkou Champagne Ice Impérial Rosé. Šampanské navrhnuté špeciálne pre letné obdobie. Stačí vložiť do pohára 2-3 kocky ľadu a osviežujúci nápoj je na svete.



Na svetové trendy reagujú aj slovenskí vinári. Náš najväčší producent šumivých vín spoločnosť HUBERT J.E. to vyriešil matematickou rovnicou Hubert Club + ľad = ideálna kombinácia na leto. Neváhajte a podporte v týchto ťažkých časoch slovenských vinárov a vychutnajte si osviežujúcu kombináciu vína a ľadu!



Rada na záver: nebojte sa experimentovať! Vyskúšajte kombináciu šumivé (ale aj tiché) víno a ľad (max. 2-3 kocky). Odporúčam však, aby víno bolo v sladšom duchu (mojim favoritom je polosladké). U suchých vín by došlo jeho nariedením k výraznejšej chuťovej strate, ako u vín sladších s vyšším obsahom cukru. A odporúčam víno podávať vo väčších a širších pohároch. Želám Vám osviežujúci letný zážitok!

Prečítajte si ešte: ako čo najrýchlejšie schladiť víno.

Autor: Ing. Miroslav Bednár, prevádzkovateľ portálu www.vinoteka-vinaren.sk, organizátor ankety VÍNO ROKA

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  Apríl 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií