Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Blog
RADA: ako čo najrýchlejšie schladiť víno

RADA: ako čo najrýchlejšie schladiť víno

22.06.2017

Poznáte to. V týchto horúcich dňoch, nie je problém dostať chuť na vychladené víno :-)  Ale čo ak prídete domov a víno je teplé. Máme pre Vás rýchle riešenie. Za 10 minút je víno vychladené a pripravené ku konzumácii.

Ako na to

Postup je jednoduchý. Fľašu s vínom zabaľte do mokrej utierky a potom ju vložte do mrazničky na 10 minút. Ale pozor, upozorňujem na to, aby ste na víno v chladničke nezabudli! Môže sa Vám totižto prihodiť to, čo mne. Raz som chcel takto vychladiť pivo a zabudol som naň. Spomenul som si na druhý deň... Otvoril som mrazničku a v nej som našiel kúsky skla a pivo vo forme svetlohnedého prášku, ktorý bol skutočne všade. Aj v mäse :-)

Stane sa totižto to, že víno zmrzne, zväčší svoj objem a fľaša pod tlakom praskne. Je teda dôležité, víno po 10 minútach z mrazničky vybrať.



Iné formy rýchleho chladenia vína

Tento spôsob ako schladiť víno je skutočne účinný a najrýchlejší. Ak však nie ste vo veľkej časovej tiesni, existujú aj iné spôsoby rýchleho schladzovania vína:

ľadový kúpeľ: použite veľa kociek ľadu v nádobe s trochou studenej slanej vody. Do tohto kúpeľa ponorte fľašu tak, aby bola ponorená až po hrdlo. Vaše víno bude vychladené za 15 minút.

chladenie hroznom: toto je efektný spôsob chladenia vína, pri ktorom je ale potrebné, aby ste mali v mrazničke zmrazené hrozno. Ak budete chcieť vychladiť víno v pohári, jednoducho zmrazené bobule hrozna vložte do pohára. Budú fungovať ako kocky ľadu, ale bez riedenia vína.

Autor: Ing. Miroslav Bednár, prevádzkovateľ portálu www.vinoteka-vinaren.sk, organizátor súťaže VÍNO ROKA

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
  December 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií