Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Blog
Kam na víno v roku 2018

Kam na víno v roku 2018

18.01.2018

BEDEKER VINÁRSKYCH PODUJATÍ je tu! Naša snaha informovať Vás o vinárskych podujatiach sa tento rok (po úspešnom ukončení predaja stolového VINÁRSKEHO KALENDÁRA 2018) opäť sústredila na web. Prinášame Vám sumár tých najhlavnejších podujatí, na ktoré sa môžete počas roka tešiť a na ktorých máte jedinečnú možnosť stretnúť osobne aj tvorcov Vašich obľúbených vín. Podujatia sú rozčlenené podľa jednotlivých vinohradníckych oblastí a zoradené podľa dátumu.



Malokarpatská vinohradnícka oblasť

26.-27. január 2018Deň svätojurských pivnícwww.sjvs.sk – 11. ročník obľúbeného podujatia počas ktorého sa na Vás teší 33 vinárov v 28 pivniciach. V piatok sa otvoria  pivnice od 13:00 do 20:00 h a v sobotu od 12:00 do 19:00 h. Vzhľadom na kapacitu pivníc sa vstupenky predávajú pre každý deň zvlášť v limitovanom množstve. V cene vstupenky sú aj kupóny na nákup vína, a vstupenky je možné zakúpiť aj formou darčekových poukazov.

03. február 2018Bielske vínne chodníčkywww.bielvinalia.sk – spolok vinohradníkov, vinárov a priateľov vína vo Veľkom Bieli Vás srdečne pozýva na podujatie Bielske vínne chodníčky 2018, kde máte možnosť nahliadnuť do pivníc bielskych vinárov a prechutnať množstvo vynikajúcich a neopakovateľných vín. Žiadna masová akcia, ale príjemná návšteva 6 bielskych vinárov. Vstupenky bude možné zakúpiť v predpredaji alebo aj priamo na podujatí. Podujatie sa koná v čase 13:00 - 21:00 hod.

10. február 2018Pezinské vínne pivnicewww.pvp.sk – počas jubilejného 10. ročníka môžete opäť zažiť degustáciu najlepších vín viac ako 40 vinárov z Pezinka, Limbachu a blízkeho okolia, ktorá bude prebiehať v 26 historických pivniciach, v čase od 12:00 do 21:00 hod. Aj tento rok organizátori využijú žetónový systém. Pre návštevníkov je zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava medzi Pezinkom a Limbachom.

17. marec 2018Putovanie za vínom Vinosady – vína od vinosadských vinárov každoročne prichádzajú domov z medzinárodných vinárskych súťaží s mnohými zlatými a striebornými medailami. Príďte ich ochutnať priamo do tejto úspešnejšej vinárskej obce a stretnúť sa s ich tvorcami. Podujatie bude prebiehať v čase 12:00 - 21:00 hod. Teší sa na Vás 20 vinárov, ktorí pre Vás otvoria svoje pivnice.

24. marec 2018Pekné víno s rozhľadom – 10. ročník – www.karpatskaperla.sk – podujatie v réžii rodinného vinárstva KARPATSKÁ PERLA. Okrem skvelých vín je táto akcia charakteristická vynikajúcou gastronómiou a aj prezentáciou výtvarných diel. A ešte jedna zaujímavosť: kyselina mliečna nebude iba súčasťou červených vín, ale bude kolovať aj vo svaloch bežcov, ktorí sa zúčastnia preteku v behu na rozhľadňu. Podujatie bude prebiehať v čase 13:00 - 21:00 hod.

06.-07. apríl 2018Špacírka po račanských pivnicách – 2. ročník – www.rvspolok.sk – račiansky vinohradnícky spolok pripravil výnimočné podujatie Špacírka po račanských pivnicách. Počas dvoch dní môžete na tejto vinárskej akcii ochutnávať len vína dorobené z hrozna, ktoré bolo dopestované výlučne v račianskych vinohradoch. Svoje vínne pasy si rezervujte v predstihu na adrese info@rvspolok.sk. Počet pasov je limitovaný.

14. apríl 2018Deň modranských pivníc – 15. ročník – www.modranskepivnice.sk – jarné putovanie po 40-tich modranských pivniciach, ktoré Vás očaria svojou históriou a neopakovateľnou atmosférou. Podujatie sa koná v čase od 13:00 do 22:00 hod. Rezervácia vstupeniek bude spustená začiatkom marca 2018. Organizátorom podujatia je OZ Víno z Modry.

28. apríl 2018Fraštacké putovanie za vínom – 12. ročník – www.cechvinarov.sk – prijmite pozvanie na degustáciu kvalitných slovenských vín v Hlohovci. Množstvo účastníkov s degustačným pohárom a taštičkou zavesenou na krku sa už tradične presúva po hlohoveckých vinotékach, pivniciach a reštauráciách s cieľom nájsť si svojho favorita. K dispozícii je aj kyvadlová doprava, ktorá Vás z centra mesta zavezie priamo do vinárstva Golguz (ktoré sa pýši titulom Vinárstvo roka), ako aj do reštaurácie Viecha Jašter na Starej hore, kde sa môžete gastronomicky posilniť.

28. apríl 2018Za vínom do Šenkvíc – 7. ročník – www.senkvickevino.sk – okrem miestnych šenkvických vinárov sa podujatia zúčastňujú aj vinári z Modry, Limbachu, Pezinka, Veľkého Biela a Devína. V obci funguje kyvadlová doprava. Okrem degustácie vín je pre návštevníkov sprístupnený Náučný vinohradnícky chodník. Tvorí ho vzorka vysadených 30 najznámejších starých a nových odrôd viniča, 15 typov vedení viniča, ktoré boli v minulosti vo vinohradníctve využívané. Súčasťou podujatia je opekanie býka a vystúpenie folklórneho súboru. Tak hor sa do Šenkvíc za skvelým vínom a bohatým sprievodným programom.

05. máj 2018Vína na hrade Červený Kameňwww.mvc.sk – malokarpatskí vinári sa prezentujú v najväčších pivniciach hradu Červený Kameň. Nadýchnete sa históriou nasatých hradných pivníc, ochutnáte regionálnu gastronómiu a zrejúce syry. Degustáciu malokarpatských vín 30 vinárov spríjemní aj hudobná skupina, ktorá je už tradične súčasťou podujatia. Vstupenky si zakúpite priamo v pivniciach Hradu Červený Kameň v deň podujatia. Zabezpečená je kyvadlová doprava z Častej na Hrad Červený Kameň k autobusom prichádzajúcich z Bratislavy, Pezinka a Modry.

25.-26. máj 2018Otvorené pivnice na sv. Urbana – 12. ročník – www.mvc.sk – prvá z tria veľkých podujatí, ktoré organizuje Združenie Malokarpatská vínna cesta. Koná sa v máji, je to mladšia sestra novembrových otvorených pivníc. Návštevníci si pochvaľujú viac priestoru v pivniciach, vďaka menšiemu počtu predaných lístkov. Podujatie je tradične spojené s regionálnou gastronómiou a sprievodným programom.

16. jún 2018Deň otvorených búd v radošovských vinohradochwww.vinspol.sk – 6. ročník opäť ponúka možnosť poprechádzať sa aj medzi vinohradmi a ochutnať výborné vína od miestnych vinárov. Podujatie sa koná v čase od 12:00 do 20:00 hod., organizuje ho Vinohradnícky spolok Radošovce, ktorý je súčasťou vínnej cesty Záhorie.

07. júl 2018Víno a levanduľa – 7. ročník – www.zpvv.sk – degustácia vín pezinského vinohradníckeho rajónu s prehliadkou levanduľovej záhrady. Podujatie, ktoré organizuje Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov sa uskutoční vo vinohradníckej lokalite Stará hora v Pezinku. Čaká na Vás viac ako 30 vinárov a skvelá gastronómia na mieste, kde sa vinič snúbi so stredomorskou flórou.

28. júl 2018Vinári v chotári – 3. ročník – www.modranskepivnice.sk – nevšedná ochutnávka vína priamo v krajine, ktorá po stáročia formuje charakter modranských vín, ale aj ľudí. Podujatie je obohatené o bohatý sprievodný program, ako napríklad výstava historických traktorov, alebo návšteva farmy Pod Gaštankou. Podujatie organizuje OZ Víno z Modry a bude prebiehať v sobotu, v čase od 14:00 do 23:00 hod.

júl - august 2018Letné ochutnávky šenkvických vínwww.senkvickevino.sk – spolok vinohradníkov a vinárov Šenkvice Vás pozýva každú sobotu večer na sériu letných ochutnávok šenkvických vín. Ochutnávky sa budú konať v čase od 18:00 do 22:00 hod., v priestoroch Obecného domu - Chorvátska 105. Zoznam vinárov, ktorí sa Vám budú počas leta venovať bude zverejnený na stránke www.senkvickevino.sk

08. september 2018Deň vo vinohradoch – 10. ročník – www.mvc.sk – jedna z najkrajších akcií organizovaná združením Malokarpatská vínna cesta. Veď čo môže byť krajšie, ako kombinácia vinohradov, dozrievajúceho hrozna, muštu, burčiaku, vína, skvelých domácich špecialít a usmiatych ľudí. A nezabudnite, do vinohradu sa dá ísť aj na bicykli!

20. október 2018Deň otvorených vínnych pivníc v Trnave – iba raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom Trnavy skryté vinárske „mesto pod mestom“. Už po 16-krát sa historické stredoveké pivnice naplnia viac ako tisíckou vínomilcov. Zaujímavosťou je, že ide o pivnice, ktoré nie sú bežne prístupné pre verejnosť. Svoje vína tu budú prezentovať nielen malokarpatskí vinári, ale aj vinári z iných oblastí Slovenska. Spoločne tak môžete ochutnať vína 60 vinárov, ktorí na Vás čakajú v 33 pivniciach mesta Trnavy, v čase od 13:00 do 21:00 hod. Objednávky vínnych pasov na vincech.tt@gmail.com, resp. na SMS na tel čísle 0904 852 020 (v texte uviesť meno, priezvisko a počet objednávaných pasov).

27. október 2018Deň otvorených búd v Skalici a jej blízkom okolíwww.vcz.sk – už od roku 2010 vinohradníci a vinári zo Záhoria pripravujú pre návštevníkov nielen svoje víno, ale tiež pohostenie, prezrieť si môžete taktiež priestory búd a pivníc. Akcia sa koná od 10:00 do 20:00 hod., pod patronátom Vínnej cesty Záhorie.

10. november 2018Chute Malých Karpát – 3. ročník – www.chutemalychkarpat.sk – festival otvorených vinárstiev, gastronómie a kultúry. Mladý festival spájajúci najsilnejšie prvky Malých Karpát: víno, gastronómiu a kultúru, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Akcia sa koná v čase 11:00 - 21:00 hod. Tri desiatky vinárstiev, desiatka reštaurácií a množstvo regionálnych umelcov. Predaj vstupeniek bude spustený začiatkom októbra.

23.-24. november 2018Deň otvorených pivníc – 19. ročník – www.mvc.sk – vrchol sezóny na malokarpatskej vínnej ceste je tu! 5000 nažhavených vínomilcov vystupuje z áut a autobusov, začína sa okupácia pivníc na MVC. Akcia je dvojdňová (piatok-sobota), preto je vhodné si dopredu zabezpečiť ubytovanie a vychutnať si skvelé malokarpatské vína po obidva dni. Určite sa druhý deň nebudete nudiť, veď 220 vinárov pre Vás otvára svojich 160 pivníc od Bratislavy až po Trnavu.



Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

20.-21. júl 2018Strekovský festival vína – 11. ročník – www.strekovin.sk – podujatie sa už tradične koná v prekrásnom prostredí strekovských viníc. Viac ako 10.000 návštevníkov robí z tohto podujatia najmasovejšiu vinársku akciu na Slovensku. 500 vzoriek vína od 50 vinárov nielen zo Slovenska, bohatý kultúrny program, atrakcie pre deti, folklór, večerný koncert hudobných skupín, skvelá južnoslovenská gastronómia, pohostinní strekovčania – toto všetko symbolizuje tento festival. A príďte naľahko, väčšinou tu býva horúco...


Nitrianska vinohradnícka oblasť

13. apríl 2018Ochutnávka vín ročníka 2017 - Pivnica Radošinawww.pivnicaradosina.sk – radošinské vinárstvo Vás pozýva do svojich pivníc na ochutnávku svojich noviniek ako aj sektu Blanc de Noir.

01. máj 2018Deň otvorených dverí vinárstva Chateau Topoľčianky – 10. ročník – www.vinotop.sk – k dispozícií opäť viac ako 50 degustačných vzoriek nášho najväčšieho výrobcu vín. Prehliadky pivníc a archívu zdarma, vonku párty stan. Podávať sa budú slovenské špeciality a bude prebiehať ochutnávka syrov. Akcia sa koná aj v prípade zlého počasia, vtedy bude v predaji obmedzený počet vínnych pasov.

15.-16. jún 2018Pivnica Radošina - Deň otvorených pivníc – 12. ročník – www.pivnicaradosina.sk – Pivnica Radošina po dvanástykrát otvára brány vinárstva všetkým milovníkom dobrého vína. Príďte ochutnať jedinečné radošinské vína pri tónoch ľudovej hudby a pečenom prasiatku.

28.-29. september 2018Nitriansky vínny festival – 9. ročník – www.nvf.sk –  festival sa bude niesť v duchu tradičných slovenských vín na Nitrianskom hrade a vo vínnej uličke vo Veľkom Cetíne.


Stredoslovenská vinohradnícka oblasť

26. máj 2018Dni vína MOVINO – 7. ročník – www.movino.sk – podujatie sa organizuje od roku 2012 v areáli vinárstva MOVINO. Celá akcia sa nesie v znamení dobrého vína, každoročne sa ochutnávajú tie najlepšie vína vinárstva. Podujatie je spojené s prehliadkou pivničných priestorov vinárstva. Počas dňa je pre návštevníkov pripravený kultúrny program, pre detičky detský kútik, skákací hrad a ďalšie aktivity. Pre dospelých budú pripravené opäť zaujímavé súťaže. Návštevníci si budú môcť pochutnať aj na chutnom jedle a dobrých syroch. Kúpa vstupeniek bude možná priamo na mieste podujatia.

16. jún 2018Veľkokrtíšska koštovka vín – 7. ročník – www.vkvc.sk – podujatie sa koná v Mestskom amfiteátri (Veľký Krtíš), za účasti vinárstiev z veľkokrtíšskeho regiónu. V ponuke budú okrem vín stredoslovenských vinárstiev aj miestne gastro špeciality a bohatý kultúrny program. Akcia je súčasťou Veľkokrtíšskej vínnej cesty.

10. november 2018Mladé víno v MOVINEwww.movino.sk – mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov. Čaká na vás veľa dobrého vína, ako aj chutné regionálne špeciality. Pripravená je taktiež prehliadka výrobných priestorov.


Vinohradnícka oblasť Tokaj

26. máj 2018Urban 2018 - Požehnanie mladého vínawww.tokajregnum.sk – 11. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín. U každého výrobcu bude pripravená degustácia s ponukou tokajských špecialít. Pivnice budú otvorené v obciach Veľká Tŕňa, Malá Tŕňa, Viničky. Autobusová okružná doprava medzi tokajskými obcami bude zdarma. Počet lístkov je obmedzený, v predaji bude 800 ks.

23. jún 2018Tokaj unplugged vo Veľkej Tŕni – 5. ročník – www.tokajskepivnice.sk – nočný Svätojánsky festival tokajských vín vo Veľkej Tŕni organizuje OZ Tokajské pivnice. 20 otvorených tufových pivníc plných tokajských tekutých pokladov, pečený býk, ohňová šou. To všetko pre 333 šťastlivcov, ktorým sa podarí dostať k lístkom na túto netradičnú akciu. Zaujímavosťou podujatia je, že bude bez prúdu, iba pri sviečkach.

18. august 2018Deň otvorených gazdovských pivníc vo Veľkej Tŕni – 7. ročník – www.tokajskepivnice.sk – otvorených bude 20 tokajských historických pivníc vo Veľkej Tŕni, v ktorých môžete nasať rodinnú vinársku atmosféru nášho Tokaja. Svoje naturálne vína budú prezentovať väčšinou hobby vinári. Lístky budú v predaji na mieste podujatia, ktoré sa bude konať od 13:00 do 22:00 hod. V minulom roku sa akcie zúčastnilo približne 400 účastníkov.

22. september 2018Deň otvorených tokajských pivnícwww.tokajregnum.sk – 14. ročník prehliadky tokajských pivníc spojený s ochutnávkou vín, sa uskutoční vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni a Viničkách. K dispozícii bude autobusová kyvadlová doprava medzi jednotlivými obcami. U každého výrobcu bude pripravený kultúrny program s ponukou tokajských špecialít. Pozor, počet vstupeniek je limitovaný na 900 ks.


V prípade Vášho záujmu, môžete navštíviť aj KALENDÁR PODUJATÍ, ktorý je súčasťou nášho portálu www.vinoteka-vinaren.sk. V ňom nájdete množstvo ďalších akcií, ktoré nie sú súčasťou tohto vinárskeho bedekera (pre tento rok je v ňom uverejnených viac ako 140 podujatí). 10 najbližších vinárskych podujatí je súčasťou titulnej stránky nášho portálu.

Pozvite svojich priateľov na niektoré z vinárskych podujatí. Stačí zdielať tu:



Autor: Ing. Miroslav Bednár, prevádzkovateľ portálu www.vinoteka-vinaren.sk, organizátor súťaže VÍNO ROKA

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  Apríl 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Ďakujeme za Váš hlas.

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií