Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Blog
Bolí Vás po víne hlava? Pomôže Vám...

Bolí Vás po víne hlava? Pomôže Vám...

06.07.2017

Predstavte si modelovú situáciu. Večer popíjate dobré vínko v spoločnosti svojich priateľov. Nejakým nedopatrením sa Vám podarí vypiť viac, ako je lekármi odporúčaný jeden pohár denne. Potom sa uložíte spať a ráno vstanete s nepríjemnou bolesťou hlavy. Skôr ako Vám poviem, čo je príčinou tejto bolesti, chcem vyvrátiť jeden mýtus:

Sírenie vína nespôsobuje bolesť hlavy!!!

A teraz prejdime k vysvetleniu, prečo nás bolí hlava po požití nadmerného množstva vína. Príčina je v tom, že pri pití vína zabúdame na VODU. Naše telo po požití alkoholu zostane DEHYDRATOVANÉ, čo sa prejaví bolesťou hlavy.

RADA: ak mávate bolesti hlavy po požití väčšieho množstva vína, riešením je VODA. Je to jednoduché, PO KAŽDOM VYPITOM POHÁRI VÍNA, VYPITE POHÁR VODY. Telo sa Vám odmení, bude dostatočne hydratované a Vy ráno vstanete bez nepríjemných bolestí hlavy. No nestojí to za to?

Iné príčiny bolestí hlavy z vína

Avšak pre malú časť našej populácie sa bolesti hlavy môžu vyskytnúť aj vtedy, keď vína nevypijú veľa. Takéto bolesti môžu spôsobiť taníny (prítomné hlavne v červenom víne). Táto skupina ľudí je však citlivá aj napr. na čierny čaj, ktorý obsahuje veľké množstvo tanínov. Taktiež sa nájdu medzi nami ľudia, ktorí sú alergický na látku s názvom histamín. Nachádza sa hlavne v červenom víne a môže im spôsobiť reakciu aj vo forme bolestí hlavy. Vtedy pomáhajú antihistaminiká.

Ešte raz však zdôrazňujem, že taníny a histamín spôsobujú bolesť hlavy iba veľmi malej skupine ľudí a tou hlavnou príčinou bolestí je nadmerný príjem alkoholu a nedostatočný príjem vody!

Autor: Ing. Miroslav Bednár, prevádzkovateľ portálu www.vinoteka-vinaren.sk, organizátor súťaže VÍNO ROKA

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  Apríl 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Ľutujeme. Už ste hlasovali.

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií