Pridajte Vaše podujatie Zatvoriť

 
Prihlasovacie meno:
Prihlasovacie heslo:
 
 
Uvodná stránka
Aktuality
Kryomacerácia vo vinárstve MRVA & STANKO

Kryomacerácia vo vinárstve MRVA & STANKO

02.08.2017

Vo vinárstve VÍNO MRVA & STANKO vyrábajú Veltlín zaujímavou metódou zvanou kryomacerácia. Táto metóda výroby je už rozšírená aj v iných vinárstvach, ale z môjho malého prieskumu mi vyšlo, že málokto vie, čo sa za týmto netradičným slovom skrýva. Kryomacerácia je proces nakvášania rmutu pri výrobe vína, ktorý prebieha pri nízkych teplotách (pričom rmut je rozomleté hrozno, z ktorého sa lisovaním získava mušt). Cieľom procesu kryomacerácie je zachovanie a zvýraznenie aromatického profilu vína.

Charakteristika vína Veltlínske zelené KRYO, ktoré bolo vyrobené metódou kryomacerácie: výsledné víno je žltozelenej farby, s výraznou ovocnou vôňou grapefruitu a zelených jabĺk, podfarbenou jemnými kvetinovými a minerálno-zemitými tónmi a pôsobivou medovou korenistosťou. Chuť vína je výrazná, ovocne plná, so šťavnatými kyselinami a ovocne nasladlou dochuťou. A treba dodať, že vychladené, je ideálnym spoločníkom na tieto tropické dni.

Veltlínske zelené KRYO (Šenkvice), neskorý zber - suché, 2016
Cukornatosť pri zbere: 21,2 ˚NM
Fľašová zrelosť: 1 – 2 roky
Obsah alkoholu: 12,5 %
Obsah kyselín: 6,25 g/l
Obsah zvyškového cukru: 3,6 g/l
Podávať pri teplote: 11 – 12°C

Zdroj: VÍNO MRVA & STANKO, www.mrvastanko.sk

Kalendár podujatí

PoUtStŠtPiSoNe
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
  August 2024  
pridaj podujatie

Importéri vín

Chcete sa zviditelniť?
Kontaktujte nás

MODEL OBALY

model_logo_m.png

AKTUALITY

aktuality_banner.jpg

Anketa

Kde najčastejšie kupujete víno?

vo vinotéke

v potravinách

u výrobcu

na internete

Ďalšie ankety

Bedeker vinárskych akcií